Voor zekerheid, Parsasco altijd

14 nov 2020

Parsasco doneert aan kustbeschermingsproject profressor Naipal

Paramaribo Schade Assurantie Company (Parsasco N.V.) heeft in verband met haar 25 jarig bestaan een donatie gegeven aan de Vereniging Mangrove Forum Suriname (MAFOSUR). Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken werd in het bijzonder uitgenodigd op vrijdag 13 november 2020 dit heugelijke feit bij te wonen. De bewindsman bleek erg onder de indruk te zijn van het initiatief.

Het gebied te Weg naar Zee ondervindt enorme schade door overstromingen. Hierdoor wordt het gebied als een gevaren zone gezien, derhalve zijn in dit kader onlangs borden geplaatst om dit duidelijk aan te geven. Minister Riad Nurmohamed had het bedrijfsleven al opgeroepen om een handje mee te helpen ter natuurbescherming. Een aantal bedrijven hebben ondertussen een bezoek gebracht aan het gebied en hebben zich bereid verklaard een bijdrage te leveren. Het Ministerie van Openbare Werken werkt ernaar toe om bedrijven en ondernemers meer kansen te bieden om meer te investeren in de infrastructuur van Suriname. We willen het gemakkelijk maken voor ondernemers zodat niet alleen de productie omhoog gaat, maar ook de werkgelegenheid meer kansen biedt, gaf de OW-minister aan.

Professor Naipal is ingenomen en dankbaar voor de donatie van Parsasco N.V. en geeft aan dat het geld goed gebruikt zal worden. Er zijn veel activiteiten bij de kust, vandaar het belang deze te beschermen. Het is een verplichting om de mangrove zone te beschermen, omdat deze zorgt voor de veiligheid van Suriname, vandaar dat het onze aandacht nodig heeft. “Als de private sector met de overheid samenwerkt projecten te ondersteunen, zou dit een aanzet zijn om aanspraak te maken op donorgelden uit het buitenland. Hoe beter het met de mangrove gaat hoe beter het met ons zal gaan”, aldus Naipal.

“Wij dragen bij aan een beter Suriname, een schoner milieu, behoud en bescherming van de natuur en creëren van economische waarde voor bedrijven” aldus Arti Phoelsingh, waarnemend Algemeen directeur van N.V. Parsasco. Vandaag is het momentum voor hen om dit in de vorm van een donatie kenbaar te maken en om een blijvende ondersteuning te bieden aan het Mangrove Forum Suriname (MAFOSUR) bij de implementatie van de nationale mangrove strategie. Verder geeft de directeur aan dat een bijdrage leveren aan de maatschappij geen nobel karakter heeft, maar een morele plicht voor individuen en bedrijven. Parsasco N.V. beoogt met deze maatschappelijke betrokkenheid dat het vergroten van de Public Private Partnership (PPP) vormen kan gaan aannemen. De minister van Openbare Werken onderstreept dit belang en deelt mede dat vanuit zijn beleid reeds stappen zijn ondernomen hiertoe.

Parsasco

N.V. Parsasco is de jongste schadeverzekeringsmaatschappij op de Surinaamse markt. Continuïteit en onafhankelijkheid zijn de basis voor ons beleid.

Vestigingen

Algemeen
Paramaribo
Commewijne
Lelydorp
Nickerie

Voor zekerheid, Parsasco altijd